14 JUNI 2009GOD.KOLEKTIVNA DŽENAZE-NAMAZ ZA UBIJENE VIŠEGRAĐANE

Poštovani posjetitelji,

Obavještavamo Vas da će dana 14 juna 2009god.(NEDJELJA) obaviti kolektivna dženaze-namaz ubijenim višegrađanima od strane paravojnih srpskih snaga, nakon čega će biti pokopani u šehidsko mezarije Stražište. Dženaza polazi ispred Careve džamije sa podne-namaza. Jasini-šerif biće proučen prije podne-namaza pred duše šehida od kojih je najmlađa žrtva imala svega 15 mjeseci kada je umorena i ubijena a najstarija 61god. Dženaze-namaz biće obavljene rahmetlijama:

1. SMAILA (SULEJMAN) MEMIŠEVIĆ rođ. TABAKOVIĆ  1931 – 1992                  

2. IBRIŠIM (MALIĆ) MEMIŠEVIĆ                                    1954 – 1992  

3. MEDIHA (MALIĆ) AHMETSPAHIĆ rođ.MEMIŠEVIĆ     1962 – 1992    

4. AMELA (SULJO) AHMETSPAHIĆ                               1991 – 1992

Prijevoz do mezarija i nazad je obezbejđen i to sa slijedećih autobuskuh stanica:

1. ILIJAŠ sa polaskom u 7,00 ČAS, 

2. VOGOŠĆA sa  polaskom u 7,00ČAS,               

3. ILIDŽA sa polaskom u 7,00ČAS,                     

4. ISTIKLAL DŽAMIJA na OTOCI sa polaskom u 7,00ČAS,

Molim Uzviševog Allaha dž.š. da našim šehidima podari lijep Džennet.

Esselamu alejkum

3 komentara

  1. Do danas niko nije osuđen za GENOCID nad Bošnjacima Višegrada.
    Naredbodavaoc genocida nad Bošnjacima Višegrada je krizni štam SDS-a na čelu sa Branimirom Savovićem, Ristom Perišićem a posebno Ratnim predsjedništvom SDS-a MILADIN MILIČEVIĆ koji je izdavao potvrde o LOJALNOSTI Bošnjaka Višegrada maj-juni 1992.godine gdje garantovao bezbjednost gdje posjedujemo pismene dokaze a koje smo proslijetili MKSJ i Tužilaštvu BiH.

    Nakon garantovanja bezbjednosti porodice su ubijane ili npr. 7 članova 4 preživjela uspjela pobjeći a 3 ubijena itd.itd.

    PRAVDA JE SPORA ALI DOSTIŽNA, ISPLATI SE BORITI ZA PRAVDU.

  2. Poštovani prognani VIŠEGRAĐANI

    Predlažem da pozovete građane Višegrada širom svijeta da na žiro račun Medžlisa Islamske Zajednice VIŠEGRAD mogu uplatiti (donirati) novčana sredstva kako bi obezbijedili za 2 povratnika novčanu naknadu za ODRŽAVANJE mezarja STRAŽIŠTE.

    Obilazila sam cijelu BiH, exhumacije, dženaze, mezarja svi su se organizovali u svojim gradovima i održavaju mezarja.

    To nam je dužnost za naše rahmetlije.

    Neka svi VIŠEGRAĐANI na žiro račun mjesečno uplate po 1 KM imaćete dovoljno sredstava da se mezarja održavaju, izgradi rigol i ograda. Ovim činom ćemo pokazati našu solidarnost.

    Izrodi od srpskog naroda puštaju krave po našim mezaristanima, napravili su javni put, evo ja ću sa mojom porodicom izgraditi kapiju od OŠ kako bi spriječili dalje obrušavanje i uništavanje mezarja STRAŽIŠTA i uplatiti od srca sredstva na žiro račun Medžlisa Islamske Zajednice Višegrad za održavanje naših mezaristana.

    Selam svim Višegrađanima u BiH i onima koji su šprisilno raseljeni po cijelom
    svijetu

  3. bakira,veliki si heroj i patriota ove nam napacebe bosne……..niko sem tebe nije se usudio da progovori o zlocinu silovanja nad bosnjakinjama visegrada i cijele bosne i hercegovine…….imas podrsku svih nas i hvala ti sto radis jedan veoma osjetljiv i human posao……cuvaj se dusmana…. sellam od visegradjanke

Komentariši