02.MAJ 2009.MEVLUDI-ŠERIF U DŽEMATU VELIKA GOSTILJA

Iako su prvi dani mjeseca maja uglavnom rezervisani za odmor i razonodu, vrijedni povratnici i džematlije Velike Gostilje su dana 02.05.2009god. sa podne-namaza  u mektebu Velika Gostilja okupili i tom prilikom je proučen tradicionalni mevludi-šerif koji je bilo propraćen milozvučnim glasovima proučenih ilahija i kasida. Najbolje i najljepše mjesto je džamija, jer je džamija mjesto odakle sve hairli akcije počinju i ideje se pretvaraju se u javu. Sa ovog mubarek mjesta nada u bolje sutra nikad ne jenjava već se stalno širi i povećava a iskušenja postaju lahka. U posjeti su bili i predsjednik Medžlisa Višegrad i predsjednik SO Višegrad mr.Bilal Memišević te ministar za izbjeglice i raseljena lica RS, gosp.Omer Branković koji su se nakon vaz-nasihata Hasan ef.Skorupana obratili džematlijama i podjelili sa njima zajedničke trenutke i strpljivo saslušali probleme sa kojima se povratnici susreću kao i mogućnost riješavanja istih. Vrijedna novinarka Avaza, radia Višegrad i slobodne Evrope gospođa Mira Andrić je svojim fotoobjektivom i vještim perom potrudila se da ovo okupljanje bude mediski popraćeno. 

U nastavku pogledajte slike iz džemata Velika Gostilja……

Esselamu alejkum

11 komentara

  1. Poštovani,
    Hvala Vam što pratite rad naše stranice i ineresujete se za zbivanja u našem Medžlisu. Svako naše okupljanje, svaka nova kuća, svaka okopana njiva, uređenja avlija, novi put do našeg topraka je nova pobjeda.:)
    Esselamu alejkum

  2. Svaka čast MIZ Višegrad i njegovom predsjedniku i našem mladom efendiji,i veliko hvala na svemu do sada urađenom, jer samo vi to možete, jer ustvari vi to hoćete,hvala na sudjelovanju i pomoći u obilježavanju stradanja naših najmilijih.
    Selam od porodica nestalih lica “Višegrad 92”. HVALA

  3. Stace vam ovaj Brankovic lopov taj sa zlocincem Kacavendom pije rakiju u crkvi kome je taj dodijelio donaciju za povratak u Veliku Gostilju:dodijelio je onima sto su se obezbijedili sa kucama u Sarajevu i dao je neke podsticaje za one koji ce doci samo ljeti i pokrasti tudzu imovinu.Zato molio bih glavnog organizatora da malo povede racuna sa tim povratnicima onim istinskim a ne vikendasima znaci pomoci onim akoji zaista zele da zive i borave u tom kraju.

Komentariši