beats by dre cheap

Bilal Memišević: OVDJE U VIŠEGRADU HOĆE DA SE MI STIDIMO TOGA ŠTO SMO UBIJANI I ZLOSTAVLJANI
Krajem oktobra 2013. primio Vas je reisu-l-ulema, Husein efendija Kavazović. Hoćete li i za naše čitatelje reći nekoliko rečenica o politici nametanja straha i diskriminacije te o hajci koja se vodi protiv bošnjačkih povratnika  i Vas lično? 

MEMIŠEVIĆ: Dobro ste kazali “hajka”, nikako drugačije ne mogu ni formulisati sve ono što nam se dešavalo od ponovnog preuzimanja vlasti SDS- u Višegradu. U vrlo kratkom vremenskom periodu dva puta sam imao prijem kod Reisu-l-uleme i detaljno ga upoznao o stanju Bošnjaka u Višegradu i prilikama odnosno neprilikama kroz koje prolazi Medžlis Islamske zajednice i ja lično. Demonstracija sile SDS-a započinje neprihvatanjem volje apsolutne većine bošnjačkih glasača nakon opštinskih izbora 2012. godine, kada minimiziraju moj politički utjecaj ne uvažavajući činjenicu da je bošnjačko biračko tijelo 76,4% povjerenja upravo dalo meni. Nakon toga slijedi diskriminacija i omalovažavanje bošnjačkih žrtava rata putem osporavanja spomen obilježja na mezarju Stražište, kao i neviđena demonstracija sile prilikom obnove kuće u vlasništvu Sumbula Zebe gdje se desio jedan od najvećih zločina na području našeg Medžlisa i Opštine. Hajka kao i svaka hajka je generalna i opšta, a kapitalac koji je na nišanu hajkača je moja malenkost. Sva je sreća pa SDS nema utjecaja na kreiranje kadrovske politike u IZ-e.

Nedavno je bio pokušaj izvršenja sudskog rješenja o rušenju bošnjačke kuće morbidnog naziva “živa lomača” u kojoj su počinjeni strašni zločini 1992. godine i taj pokušaj je za sada spriječen. Inspektorica je najavila da će to rješenje biti izvršeno. Zaista, kakav rasplet očekujete u ovom slučaju? Šta ako se bude primjenjivala sila s njihove strane?

MEMIŠEVIĆ: Upotreba sile s njihove strane ne bi iznenadila, sve što smo do sada vidjeli bila je sila. Mišljenja sam da će kuća ostati da svjedoči o počinjenom zločinu, sramoti počinitelja, kao i hrabrosti nas koji pokušavamo obnoviti kuću i sačuvati uspomene na počinjeni zločin.
Na višegradskom mezarju Stražište dominira spomenik žrtvama genocida u Višegradu za vrijema agresije na R BiH. Do sada je “napadana” ta famozna riječ genocid, ali i branjena i odbranjena, za sada. Da li će biti odbranjena i u nekoj konačnici?
607_20120601212807_spomen_obiljezje_straziste
 MEMIŠEVIĆ: Ovdje u Višegradu hoće da se mi stidimo toga što smo ubijani i zlostavljani. Ja to neću i ne mogu da prihvatim, pa se zato i dižu hajke protiv mene. Smatram da naš status žrtve ne može i ne smije da bude naša slabost, statusom žrtve u ovom vremenu mi treba da pokažemo snagu, mudrost, jedinstvo i umijeće. Na spomen obilježju mezarja Stražište ne piše ništa više osim onog što se desilo u Pionirskoj i na Bikavcu. Ko toga treba da se stidi: počinitelji ili mi? Ne mogu biti siguran u bilo kakav ishod imajući u vidu da je SDS lokalne izbore 2012. godine dobio na kampanji koja se zasnivala na uklanjanju mene sa političke scene Višegrada i spomen obilježja iz mezarja Stržaište. Ponovo se nalazimo u izbornoj godini i mislim da se ponovo neće birati metode da se pokažu pred svojom radikalnom populacijom. Učinićemo sve što je u našoj moći da ne povrijedimo status žrtve ne podržavajući nastojanja pojedinaca o kompenzaciji Stražišta za Pionirsku jer na nišanu na Stražištu stoji samo ono što se ustvari i dogodilo u Pionirskoj.

ISLAMSKA ZAJEDNICA U BOSNI I HERCEGOVINI
http://mizvisegrad.blogger.ba
22/01/2014 13:59