REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE MEDŽLISA IZ VIŠEGRAD 2015.

Na Skupštini Medžlisa Islamske zajednice Višegrad, održanoj 07.02. 2015. godine, razmatran je i usvojen Izvještaj o radu Medžlisa za 2014.godinu kao i Plan za tekuću 2015.godinu.
Sjednici su prisustvovali:Muftija goraždanski Remzija ef.Pitić,Predsjednik Medžlisa Bilal ef.Memišević,članovi Skupštine,Izvršnog odbora,imami kao i predsjednici džematskih odbora.
U uvodnom izlaganju prisutnima se obratio novoizabrani predsjednik Skupštine Hasib Džafo,zahvalio im se na dosadašnjem angažmanu i ukratko upoznao sa aktivnostima provedenim u prošloj kao i planiranim za ovu tekuću godinu.
Nakon obraćanja Predsjednika Medžlisa mr.Bilala Memiševića,svoje aktivnosti u 2014.god.i plan za tekuću 2015. god.su iznijeli Predsjednici džematskih odbora džemata:Međeđa,Kaoštice,Drinsko i Dobrun.
Uz znaku dobro postignutih rezultata,aktivnog rada u protekloj 2014.god. najistaknutijim članovima uručene su i zahvalnice.
Na kraju sjednice prigodnim predavanjem prisutnima se obratio muftija Remzija ef.Pitić,osvrčući se na važnost jačanja zajednice,a kroz koju se ogleda i naš odnos prema vjeri.Očekujemo apsolutnu podršku, kako Muftijstva tako i Rijaseta u smislu poboljšanja uslova za postizanje što boljih rezultata u našem radu, kao i obnovi vjerskog života i infrastrukture Medžlisa konstatovao je Predsjednik Medžlisa mr.Bilal Memišević.

Komentariši