Rekonstrukcija krova džamije u Dobrunu/Medžlis IZ-e Višegrad

Poštovane džematlije, poštovani Višegradjani diljem svijeta, draga braćo i sestre.

Zahvala pripada Uzvišenom Gospodaru, salavat i selam Pejgamberu Muhammedu a.s. i svim Vjernicima i Vjernicama.

Danas 17.decembra 2021god.ili 13 dzumadel-ula 1443god.po Hidžri, počastvovani smo i ugostili smo velikog dobrotvora i Vakifa gosp.Hamdiju Crnčevića rodom iz Priboja koji živi i radi u Sarajevu. A koji je dao dio svoga imetka za potpunu rekonstrukciju krova džamije u Dobrunu. Dugo smo čekali nekog ko će ponijeti luču i da svojim imetkom bude na usluzi Islamu i Islamskoj zajednici. Hvala Allahu dobili smo ga u liku Hamdije Bega Crnčevića a mi smo dobili zadatak da sa predsjednikom džematskog odbora Dobrun gosp.Jasminom Hajdarevićem obnovimo uspomenu na mjesto gdje je prvi i poslednji Sultan Fatih sa svojom vojskom kročio na tlo Bosne I Hercegovine.

Molim Uzvišenog Stvoritelja da Hilmi Begu , njegovoj porodici I njegovom radnom timu podari svako dobro, oprosti grijehe, uveća deredžu kako na ovom tako I na budućem svijetu

Ovom prilikom ispred Medžlisa IZ-e Višegrad VD Imam Hasan ef.Skorupan na uspomenu na ovaj veliki dan uručio je knjigu od Ermina Kuke “Genocid nad Bošnjacima Višegrada 1992-1995”.

Radujemo se i Veselimo se slijedećem susretu sa Hamdija Begom i daljim projektima na prostoru Medzlisa IZ-e Višegrad.

Komentariši